SUPERMARKT JUMBO GOOR IN DUURZAME JAS

Enige tijd geleden hebben we meegedaan aan een prijsvraag voor de nieuwbouw van de Jumbo Leussink aan de Van Kollaan te Goor. We kunnen het goede nieuws nu naar buiten brengen; Te Kiefte heeft de prijsvraag gewonnen! We zijn inmiddels vol enthousiasme aan de slag gegaan; de supermarkt, annex slijterij, annex drogisterij zal worden voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van duurzaamheid. Er zal gasloos worden gebouwd en het gebouw beschikt over een groendak en zonnepaneleninstallatie. Daarnaast wordt de restwarmte van de koelingen ingezet voor de verwarming van de verblijfsruimtes.

Ten opzichte van de huidige Jumbo zal de nieuwe supermarkt een stuk naar achteren op de kavel gesitueerd worden, ter plaatse van de Gemeentewerf die in het plangebied wordt betrokken. Hierdoor wordt ruimte gecreƫerd om parkeerplekken te realiseren op de plek van de bestaande supermarkt waarmee de verkeerssituatie rondom de Patrijzenstraat en Van Kollaan een stuk overzichtelijker wordt; klanten hoeven niet meer over te steken met hun winkelwagentjes.

De oppervlakte van de winkel zal nagenoeg onveranderd blijven. Een grote verandering in het winkelconcept is echter de toevoeging van een ruime ontvangsthal, gestoeld op de gedachte dat winkelen anno nu voor een groot deel socialiseren is. In de ontvangsthal bevindt zich onder andere een koffiehoek, de Gall & Gall slijterij en de Etos. Medio 2019 zal volgens planning de schop in de grond gaan waarbij de verwachting is dat de bouw binnen een jaar gerealiseerd zal worden. Wij zijn op dit moment volop bezig met de voorbereiding van de bouw en kijken uit naar de realisatie van dit mooie project.

Nieuwsgierig geworden? Hieronder is een video te vinden van het nieuwe ontwerp.