Kulturhus Borne viert het 15-jarig bestaan in een geheel vernieuwd jasje

Het compleet vernieuwde Kulturhus in Borne is na een verbouwperiode van twee maand weer in gebruik genomen. Precies op tijd voor de start van het nieuwe theaterseizoen én de viering van het 15-jarig bestaan. Door flexibiliteit van de opdrachtgever en een goede samenwerking met de uitvoerende partijen is de strakke planning haalbaar gebleken. Te Kiefte Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat zich voornamelijk richt op de restyling van het interieur. Op zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de ‘Grande Heropening’ plaats met veel muziek, workshops en presentaties door gebruikers waarbij gevierd wordt dat het Kulturhus al 15 jaar de Hûskamer van Borne is.

Zo is op de begane grond door de inzet van nieuw interieur en een nieuwe vloer een open klimaat gecreëerd zodat de sociale interactie in de bibliotheek wordt bevorderd en de sfeer van de huiskamer versterkt. Daarnaast is de glasgevel bij de entree vervangen door een schuifpui zodat de foyer met mooi weer naar buiten kan worden doorgezet om de relatie tussen binnen en buiten te bevorderen. Een nieuwe entree, bar, gardrobe en toiletten zorgen voor extra comfort.

Op de verdieping zijn diverse vergaderruimtes en werkplekken gecreëerd die verhuurd zullen worden. Dit schept nieuwe mogelijkheden voor ondernemers. Schuifwanden zorgen voor flexibiliteit die verschillende indelingen mogelijk maken. Door de toepassing van de nieuwste technische snufjes, een nieuw klimaatsysteem en veel glasvlakken is er sprake van optimaal comfort in de verschillende ruimtes.

Ook de grote zaal in het Kulturhus is grondig gerestyled. Er is een nieuwe uitschuifbare tribune geplaatst en er is een nieuwe vloer gelegd zodat muziek, cultuur en theater nog beter beleefd tot zijn recht komen. We zijn als te Kiefte trots op het feit dat we hebben mogen bijdragen aan een toekomstbestendige Hûskamer in Borne.