Langverwachte eerste schop de grond in voor nieuwe entree begraafplaats Borne

De begraafplaats in Borne mag zich dit jaar verheugen op een nieuwe entree. Ter Brugge Bouw en Twente Milieu zijn begin dit jaar gestart met het realiseren van het ontwerp van Te Kiefte Architecten, waarin wordt gestreefd naar een meer open karakter van de begraafplaats. Zo wordt het enigszins gedateerde kantoor bij de entree vervangen door een beheerdersgebouw dat zich opent naar de straatzijde. De transparante voorgevel, dakvorm en gebogen plattegrond zorgen voor een uitnodigend gebaar. De herinrichting van het terrein maakt onderdeel uit van het integrale ontwerp van Te Kiefte en draagt bij aan de transparantie. Zo krijgt de met keerwanden omringde opslagplaats, die in de huidige situatie tegen het karakteristieke Poortgebouw is gesitueerd, een nieuwe bestemming achterop de begraafplaats en begeleidt een afgerond gazon de bezoeker naar een fraaie aanblik op het Poortgebouw. In dezelfde stijl als het nieuwe beheerdersgebouw wordt bij de nieuwe opslagplek een werkloods gecreƫerd voor de stalling van gereedschappen en machines. De verwachting is dat de werkzaamheden op de begraafplaats in de zomer worden afgerond.

De Tubantia besteedde in de ochtendeditie van afgelopen dinsdag uitgebreid aandacht aan de herinrichting. Klik hieronder voor een link naar het artikel: https://www.tubantia.nl/borne/begraafplaats-borne-wordt-met-jaar-vertraging-eindelijk-opgeknapt~aa131ddb/