TKA_load_small

MISSION

Het is onze missie een duurzaam en toegankelijk alternatief te bieden voor de vervuilende traditionele bouw. Dit doen we door een esthetische, betaalbare en aangename leefomgeving te creëren met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Bij TKA atelier staat HERWAARDERING centraal. Dat betekent optimaal gebruik maken van bestaande grondstoffen. Optimaal gebruik van de ruimte, van gebouwen, maar ook van materialen. Zo werken wij het liefst met bijzondere en kwalitatieve tweedehands materialen.

WHAT CAN WE DO FOR YOU?

RESEARCH

Er is een idee, een initiatief of een torenhoge ambitie. Maar hoe nu verder? TKA atelier denkt mee in visies en concepten en weet deze visueel en overtuigend uit te werken. We doen onderzoek naar de mogelijkheden en helpen mee om plannen realiseerbaar te maken. Daarbij kijken we niet naar ‘hoe het hoort’, maar ‘hoe kan het ook’? Dit leidt tot bijzondere en unieke projecten. Het concept of de visie wordt als haalbaarheidsstudie aangeleverd, inclusief een kostenanalyse.

Handtekening: Studio NadiaNena (ontwerpstudie met TKA atelier)

DESIGN

Weinig ruimte, maar grootse ideeën. Daar ligt onze specialiteit: mogelijkheden zien in de kleinste ruimtes en deze omtoveren tot een aangename plek. Geen interieur is te klein. Of er nu ruimte moet komen voor een badkamer, bed of aangenaam terras, we zien overal kansen. Zo ontwerpen we meubels op maat om het gewenste gebruik mogelijk te maken.

 

Foto’s: Nieuwe keuken, woonhuis Schiedam (particulier)

ARCHITECTURE

Architectonische renovaties of nieuwbouwprojecten, waarbij gestreefd wordt naar het creëren van een esthetische, betaalbare en aangename leefomgeving met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Het hergebruiken van bestaande bebouwing heeft hierbij de voorkeur. Wij zien potentie in alle vormen van bebouwing: zo niet esthetisch, dan wel als bron van materialen.

 

Foto: Informatiecentrum Landgoed Christinalust (Natuurbegraven Nederland)

PRESS

Interview Financieel Dagblad (13-02-2024)

OUR WORK