TKA_load_small

ARCHITECTUUR & BOUWMANAGEMENT

Creating a sustainable future. De bouw moet schoner, flexibeler en natuurinclusiever. Wij laten ons al 35 jaar inspireren door de lokale omgeving: het Twentse landschap en boerenerf. De ambacht en handigheid van de boeren zijn een ware les voor de toekomst. Bouwen met lokale materialen en reageren op het omliggende landschap, is een belangrijke inspiratiebron voor onze ontwerpen. Wij vertalen de technieken van weleer, naar hedendaagse architectuur. 

De Twentse boerderij werd opgebouwd van lokale materialen, dichtbij huis te verkrijgen, zoals hout en stro. Het hout was relatief eenvoudig te bewerken en licht van gewicht. Door de jaren heen hebben de boeren zich specialist gemaakt in het vervaardigen van slimme houtverbindingen, waar geen staal voor nodig was. Een duurzame bouwmethode: een eeuw later, staan deze bouwwerken er nog steeds. 

 

 

Energetisch gezien voldoen de traditionele boerderijen niet meer aan de wensen en eisen van nu. Daarom combineren wij de eeuwenoude bouwtechniek met moderne isolatie- en bouwmaterialen. Het kiezen voor hout, als hernieuwbare grondstof, is een bewuste keuze nu grondstoffen schaarser worden. De afgelopen vijf jaar hebben we nauw samengewerkt met Staatsbosbeheer om de houten constructies in onze ontwerpen te kunnen realiseren met hout geworven uit Nederlandse bossen. Het hout dat in onze projecten gebruikt wordt is FSC gecertificeerd. Het FSC keurmerk is van groot belang in het onderhoud van een gezond en biodivers bos. De houten constructies ontwerpen wij altijd demontabel, om zo de herbruikbaarheid van de elementen te kunnen garanderen.