TKA_load_small

Herinrichting entree van gedenkpark Borne

Nieuwbouw van ontmoetingshuis

Nieuwbouw voor gedenkpark Borne

Oorspronkelijk als renovatie opdracht aangenomen werd er snel duidelijk dat de begraafplaats in Borne eigenlijk toe was aan een geheel nieuw ontvangstcentrum. Het oude bouwwerk voldeed niet meer en was vanwege zijn situering slecht bereikbaar en niet uitnodigend voor bezoekers.

In het nieuwe ontwerp werd het ontvangstcentrum gericht geplaatst op de ingang, waardoor er een nieuwe entree voor de begraafplaats die veel natuurlijker en meer verwelkomend aanvoelt. Het beheerdersgebouw is volledig gebouwd van duurzaam hout, evenals opslag in het bijgebouw met groen dak.

Te Kiefte Architecten heeft buiten het ontvangstcentrum ook de urnengedenkplaats ontworpen. Meer info hierover vind je hier.

Plaats: Borne
Opgeleverd: 2020
BVO: 500 m2
Opdrachtgever: Gemeente Borne
Fotograaf: Riccardo De Vecchi