TKA_load_small

SABA in Dinxperlo

Duurzaam en energieneutraal
modern met duurzaam karakter

In 2022 is de nieuwe kantoor- en productielocatie van SABA in gebruik genomen. Waar SABA voorheen over twee locaties verspreid zaten, is door deze nieuwbouw een centrale plek gecreëerd waar kantoor en productie weer onder één dak zijn gebracht.

Duurzaamheid stond centraal in het ontwerp van dit project. Het kantoorgebouw is energieneutraal en heeft een sedum dak. Een indrukwekkend aantal zonnepanelen (1812 in totaal) voorziet in een groot gedeelte van de energiebehoefte van zowel het kantoor als de fabriek.

Synergie

Bij dit project wordt duidelijk benadrukt hoe architectuur, interieur en tuin- en landschap elkaar versterken. Het kantoorgedeelte is opgetrokken uit hout en heeft een organische vorm. Er is binnen zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor het geheel een sfeer ademt van licht en ruimtelijkheid.

 

Er is veel aandacht geweest voor de landschappelijke inpassing. Van parkeerplaatsen met groendoorlatende bestrating tot het gebruik van inheemse plantensoorten om de biodiversiteit te vergroten. Er is een uitnodigende binnentuin aangelegd waar medewerkers kunnen samenkomen. De beplanting in de tuin rondom het kantoorgedeelte is het hele jaar door aantrekkelijk, waarbij bloesems, vruchten, herfstkleuren en wintergroen elkaar afwisselen.