TKA_load_small

Kindcentrum Borne West

Een samenspel van oud en nieuw
kindcentrum borne west

Op de locatie van bassischool Jan Ligthart verrijst in de toekomst het nieuwe kindcentrum Borne West. Hier smelt oud en nieuw samen in een prachtig en functioneel ontwerp. Het iconische Ridderspoortje blijft  behouden en wordt uitgebreid met een moderne, multifunctionele nieuwbouw. Gezamenlijk vormt dit straks een vooruitstrevende voorziening voor basisonderwijs, kinderopvang, BSO en Kids Vooruit. Een gebouw met een eigentijdse uitstraling en een sterk duurzaam karakter.

 

Logische doorstroming in het gebouw

In het ontwerp is gezorgd voor een logische doorstroming. De kinderopvang wordt gehuisvest in het vernieuwde Ridderspoortje, dat volledig wordt aangepast aan de moderne normen en eisen. De aangrenzende nieuwbouw zal groepslokalen herbergen voor de kleuter- en onderbouw gevolgd door een centrale hal als bruisend middelpunt. Aan de andere zijde van deze hal vinden de lokalen voor midden- en bovenbouw hun pek, waardoor kinderen naadloos door het gebouw kunnen stromen, vanaf kinderopvang tot aan het einde van hun basisschooltijd.

Buitenruimte

Ook de buitenruimte krijgt veel aandacht. TKA ontwerpt de omringende schoolpleinen met oog voor elke leeftijd- en doelgroep. Bestaande bomen worden gekoesterd en elk gedeelte wordt voorzien van verschillende spelattributen van duurzaam materiaal en natuurlijk diverse soorten groen. Bovendien krijgen alle lokalen een uitgang naar buiten, waardoor buiten lesgeven, betrokkenheid bij de natuur en beweging tijdens het leren volop gestimuleerd worden.