TKA_load_small
Een groene tuinkamer

Belevingstuin ZGT Hengelo

Tuin voor de oncologische patiënt

Speciaal voor oncologische patiënten, hun naasten en de medewerkers van ZGT heeft Te Kiefte Architecten bij mogen dragen aan het ontwerp van deze bijzondere binnentuin. Bij het ontwerp van deze tuin is rekening gehouden met de principes van ‘Positieve Gezondheid‘, een benadering die werkt aan het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan.

 

Geïnspireerd door kernwaarden als verrassend, helend, prikkelend, ontmoeten en bewegen is er een plek gecreëerd waar het fijn is om even terug te trekken. Een tuin om te kunnen ontspannen, te genieten van het groen en de zintuigen te laten prikkelen. Er zijn verschillende plekken gecreëerd voor ontmoeten, bewegen en zintuigelijke beleving. De beplanting is zo gekozen dat er van alles te ruiken, voelen en zelfs te proeven is. Naast de inheemse bomen, heesters, klimplanten en vaste planten met een natuurlijke uitstraling zijn er ook vogelhuisjes en een insectenhotel geplaatst.

 

 

In samenwerking met: MAS Architecten
Plaats: Hengelo
Opgeleverd: 2022
Opdrachtgever: ZGT Hengelo
Hovenier: Farwick Groenspecialisten
Fotograaf: Riccardo De Vecchi

Centraal gelegen

De tuin bevindt zich in het midden van de oncologie afdeling en is zichtbaar en toegankelijk vanuit verschillende kanten. De aanwezigheid van verschillende zitjes zorgt voor een rustige omgeving voor patiënten, maar biedt ook een inspirerende, groene vergaderplek voor medewerkers van de oncologieafdeling.